αξιοθέατα στην Κέρκυρα
Κέρκυρα

Μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε

παραλίες της Κέρκυρας

Olympion Village

Αυτό το χαλαρωτικό θέρετρο γεννήθηκε μέσα από το όραμα να δημιουργήσει ένα καταφύγιο από τη ζωντανή περιοχή του Κάβου και να προσφέρει στους επισκέπτες του τον συνδυασμό μιας απλής αλλά πολυτελούς και άνετης διαμονής. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αξιοθέατα και μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε, να γνωρίσετε από κοντά και να περιηγειθείτε μέσα από αυτά στην ιστορία και στον πολιτισμό της Κέρκυρας.

Μην ξεχάσετε να δείτε...
Μουσείο Ασιατικής Τέχνης

Στην πόλη, είναι το μοναδικό στην Ελλάδα αποκλειστικά αφιερωμένο στην τέχνη και στις αρχαιότητες της Ασίας. Το κτίριο όπου στεγάζεται, το Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, στα βόρεια της Πλατείας Σπιανάδας, είναι αξιοθέατο από μόνο του.

Πινακοθήκη Δήμου Κερκυραίων

Στην ανατολική πτέρυγα του Ανακτόρου των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου. Μέσα από τις συλλογές ζωγραφικής και χαρακτικής, οι επισκέπτες παρακολουθούν την εξέλιξη των τεχνών στην Κέρκυρα ( 16ος-20ός αιώνας ), ενώ εδώ γίνονται και περιοδικές εκθέσεις γλυπτικής, καλλιτεχνικής φωτογραφίας και κατασκευών σύγχρονων καλλιτεχνών.

Μουσείο Αντιβουνιώτισσας

Στεγάζεται σε ένα σημαντικό εκκλησιαστικό μνημείο ( από τα τέλη του 15ου αιώνα ), στο ναό που είναι αφιερωμένος στην Υπεραγία Θεοτόκο Κυρά Αντιβουνιώτισσα. Η μονόχωρη ξυλόστεγη βασιλική με νάρθηκα αποτελεί από μόνη της λόγο επίσκεψης - πόσο μάλλον σήμερα που διαθέτει και μια σημαντική συλλογή εικόνων και κειμηλίων από επώνυμους και ανώνυμους καλλιτέχνες ( 15ος-20ός αιώνας ), τονίζοντας το ρόλο της Κέρκυρας στην εξέλιξη της ελληνικής εκκλησιαστικής ζωγραφικής.

Μουσείο Ελιάς

Στο χωριό Κυνοπιάστες, σκοπός του είναι η διαφύλαξη και η ανάδειξη του πολιτισμού μέσω της ενημέρωσης για την ελιά και την παραγωγή της. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν μια πλούσια συλλογή εργαλείων και μέσων επεξεργασίας της καθώς και φωτογραφίες από την αγροτική ζωή του περασμένου αιώνα.

Κανόνι

Κλασική βόλτα για χάζι στα αεροπλάνα ( το αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» βρίσκεται κοντά ) και για να επισκεφθείτε τη Μονή Βλαχερνών και το πολυτραγουδισμένο, κατάφυτο Ποντικονήσι με τη μονή του Παντοκράτορα.

Αχίλλειο

Το πομπηιανού ρυθμού κτίριο με τα έντονα στοιχεία νεοκλασικισμού είναι από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα του νησιού. Βρίσκεται στο χωριό Γαστούρι, στα νότια, σε μια υπέροχη τοποθεσία που επέλεξε η αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ ( στα τέλη του 19ου αιώνα ) για να χτίσει το παλάτι της. Εντυπωσιακοί οι εσωτερικοί όσο και οι εξωτερικοί χώροι, με τους υπέροχους κήπους, τα σιντριβάνια, τα αγάλματα από λευκό μάρμαρο ή ορείχαλκο εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία αλλά και την απρόσκοπτη θέα. Κοντά στο παλάτι, στον οικισμό Παχάτικα, βρίσκεται η «βρύση της Ελισάβετ» όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι από εκεί έπινε νερό η αυτοκράτειρα.

Λιστόν

Ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα σημεία του νησιού, είναι το κτίριο στη δυτική πλευρά της Πλατείας Σπιανάδα. Η ονομασία του οφείλεται στο ότι εδώ απολάμβαναν τον περίπατό τους μόνο οι ευγενείς των οποίων τα ονόματα υπήρχαν στον κατάλογο «Libro d'oro». Σήμερα στις μεγάλες τοξωτές στοές του θα βρείτε πολλά cafes κι εστιατόρια.

Καμπιέλο

Η παλιά συνοικία θεωρείται από πολλούς η πιο όμορφη της Κέρκυρας. Σίγουρα προσφέρει το τέλειο σκηνικό για ρομαντικές βόλτες σε πλακόστρωτα δρομάκια, μικρές γραφικές πλατείες με βενετσιάνικα πηγάδια, σημαντικές εκκλησίες, αρχοντικά και ευωδιαστές μπουγάδες να συμπληρώνουν το σκηνικό.

Μον Ρεπό

Σε ένα κτήμα μέσα στη φύση, στην Παλαιόπολη, επέλεξε ο Άγγλος αρμοστής σερ Φρέντερικ Άνταμ να χτίσει τη θερινή του κατοικία. Το παλάτι που έχει φιλοξενήσει πολλούς γαλαζοαίματους απολαμβάνει υπέροχη θέα στη θάλασσα και φιλοξενεί σήμερα το Μουσείο Παλαιόπολης, ενώ και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα. Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα
Χτισμένη το 1589, η εκκλησία του πολιούχου του νησιού αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ντόπιους, με τις λιτανείες του «ιερού σκηνώματός» του να συγκεντρώνουν πλήθος πιστών. Ξεχωρίζει το εξωτερικό καμπαναριό, το ψηλότερο στην πόλη.
Μοναστήρι Παναγίας Παλαιοκαστρίτσας
Στη βορειότερη χερσόνησο της Παλαιοκαστρίτσας βρίσκεται αυτό το ιστορικό μοναστήρι. Καθώς είναι χτισμένο σε απότομο βράχο, θα απολαύσετε την υπέροχη θέα στη θάλασσα.

Αγγελόκαστρο

Σαν κάποιο θεϊκό χέρι να το ακούμπησε στην κορυφή του βράχου, το Αγγελόκαστρο βρίσκεται σε μία από τις ωραιότερες τοποθεσίες του νησιού και χτίστηκε όταν η Κέρκυρα ανήκε στο Δεσποτάτο της Ηπείρου ( 1214-1267 ).

Μοναστήρι Παναγίας Παλαιοκαστρίτσας

Στη βορειότερη χερσόνησο της Παλαιοκαστρίτσας βρίσκεται αυτό το ιστορικό μοναστήρι. Καθώς είναι χτισμένο σε απότομο βράχο, θα απολαύσετε την υπέροχη θέα στη θάλασσα.

Λίμνη Κορισσία

Στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού η λίμνη Κορισσία -χαρακτηρισμένη ως περιοχή Natura- είναι ένας σημαντικός υδροβιότοπος και πόλος έλξης για πολυάριθμα είδη πουλιών. Προσφέρεται για πεζοπορίες από την παραλία της Χαλικούνας περνώντας ανάμεσα σε αμμόλοφους και διασχίζοντας ένα κεδρόδασος.